3 Aralık 2012 Pazartesi

Meyve Listesi

ARALIK AYI YİYECEK SIRALAMASI

TARİH
YİYECEK ve FAYDALARI
3-7 Aralık


Havuç

Ø Her gün yenen bir havuçi akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor.
ØHavuçtaki Beta-Karoten gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından kurtarıyor.
ØMide ve bağırsak kanamalarını önler.
ØKansızlığı giderir.
ØAnne sütünü arttırır.
ØYüz ve boyun kırışıklıklarını giderir.
10-14 Aralık


Ceviz

ØPotasyum açısından çok zengindir.
ØSindiririm sorunlarına iyi gelir.
ØStresi ve kansızlığı önler.
Øİçerdiği A vitamini cilt bozukluklarının tedavisinde etkilidir.
ØGörme fonksiyonlarını güçlendirir.
ØŞeker hastalığının gelişimini engeller.
ØBağışıklık sistemini korur.

17-21 Aralık



Armut
ØSindirim sistemini güçlendirir.
ØHazmı kolaylaştırır.
ØBöbreklerin düzenli çalışmasına, böbrek taşlarının ve kumun dökülmesine yardım eder.
Øİdrar söktürücüdür.
ØKanı temizler.
ØKansızlığa iyi gelir.
ØSinirleri yatıştırıcı etkisi ile yüksek tansiyonu düşürür.
ØÇarpıntıyı giderir ve zihin yorgunluğuna iyi gelir.

24-28 Aralık



Kaju Fıstık

Øİçinde kalsiyum, fosfor, beta-karoten, riboflavin gibi vücudumuz için çok yararlı maddeler vardır.
Øİçerdiği potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir.
ØAyrıca sinirlerin ve kalp kaslarının sağlıklı çalışmasını sağlar.
Øİçerdiği D vitamini kemiklerin güçlü olmasını sağlar, kemik hastalıklarının oluşmasını önler, bağışıklık sistemini güçlendirir.
ØÇinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.


Ø  Okulumuzda her hafta farklı bir yiyecek yenecektir. Bu etkinliğimizin amacı, çocuklarımızın daha önce yemediği yiyecekleri yemesini sağlamak, tadına bakmalarını sağlamaktır.
Ø  Sizlerden istediğimiz, tarihlere göre istenilen yiyecekleri plastik, kapaklı bir kaba, çocuğunuzun yiyebileceği kadar göndermenizdir.  Kaplara çocuklarınızın ismini etiket ile ya da çıkmayan kalem ile yazmanızı istiyoruz.
Ø  Bu etkinliğimiz normal kahvaltı saatleri dışında yapılacaktır. Kahvaltı etkinliğimiz devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder