28 Mayıs 2014 Çarşamba

Anlama- Anlatma-Dinleme Calismamiz

Sayin velilerim,
Bu haftadan itibaren cocuklarimizla yapacagimiz en onemli ve verimli calisma bol bol birlikte hikaye kitabi okumak. Birinci onceliginiz bu olmali. Kelime hazineleri genisler. Cumlenin ogelerini duzgun kullanirlar. Dilbilgisi yapilarini ogrenirler. Okula az bir zaman kala daha da uzerinde duralim. Sonra hikayeyi size cocugunuz okusun, resimlerine bakarak. Anlama, anlatma ve dinleme calismalarina agirlik verelim. Sevgiler..

3 yorum:

  1. yagmur bu gece babasindan rokete donusen bulutun hikayesini istedi,sanirim okulda yaptiginiz siir etkinliginde bahsedilen???yoksa boyle bir hikaye kitabi yok:)bizde babanin uydurmasyon masallari cok populer su arala.hatta bir masalin dizi gibi farkli bolumleri isteniyor babadan;)ayse hocam zuzu kitaplarina bayildik bu arada ve eger okulda varsa "zuzu coplukte"ve "zuzunun ormani"disinda alabilirmiyiz yagmura??!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma hanim evet siir etkinliginden bahsettigi :) maalesef kitaplar hep sayiyla geldi. O sebepten elimizde kitap kalmadi maalesef. Ama belki internetten temin edebilirsiniz. sevgiler..

      Sil
    2. tamam ayse hocam,ilginize tesekkurler:)

      Sil