26 Eylül 2013 Perşembe

Toplantıdan Notlar

Toplantıdan Notlar
1-Çocuklarınızın okula devam etmeleri, hasta olmadıkları sürece önemlidir. Bir günde birçok şey kaçırabilirler. Bu yüzden okula devamlılığı sağlayın.

2-Eğitimimiz 12.25-17.10 arasındadır. Çocuklarınızı  vaktinde getirip, vaktinde almanız gerekmektedir. 17.15'ten sonra kalan çocuklar nöbetçi öğretmen gözetiminde bekleyecektir.

3-Ekim ayından itibaren meyve listesi blogumuzda yayınlanacaktır. Bu çizelgede her hafta farklı bir meyve/kuruyemiş bulunmaktadır. Listeyi takip etmeniz ve o haftanın meyvesini hafta boyunca, kapalı bir kapta, yıkanmış, soyulmuş, dilimlenmiş, hemen yenmeye hazır halde göndermeniz gerekmektedir.

4-Yıl içerisinde sık sık geziler düzenlenecektir. Her geziden iki-üç gün önce muvafakatnameler size gönderilecektir. İzin kağıtlarını ücretiyle birlikte son katılım tarihinden önce göndermeniz gerekmektedir. İzin kağıtları vaktinden sonra gelen çocuklar gezilere katılamayacaktır. Tüm gezilere çocukların katılması faydalı olacaktır.

5-Blogumuzun "Neler Yapalım?" kısmından yayınlanan çalışmaları takip ediniz ve uygulayınız.
6-Özellikle erkek çocukların sahip olduğu silah, tüfek ve benzezri şiddet aracılığı yapan oyuncakları gerekçesini uygun bir dille açıklayarak çöpe atın. Onların yerine zeka ve yaratıcılıklarını destekleyecek oyuncaklar alabilirsiniz. (Blogda yayınlayacağım) Çocuğunuzu şiddet içeren televizyon programlarından koruyun. Biz bu konuyu önemsiyoruz ve sizin de önemsemenizi bekliyoruz.

7-Çocuğunuz sınıf içinde herhangi bir konuda problem yaşadığında ona hazır çözüm sunulmadan önce kendi çözümünü bulması için fırsat ve zaman verilir, bulamadığı durumlarda rehberlik edilir. Yaşadığı problemi size anlattığında dinleyin, anladığınızı belirtin, fakat bu problemi kendisi çözmesi gerektiğini söyleyin. '' Hmm ben yarın gelip o arkadaşına kızarım ya da öğretmenine söylerim'' şeklinde cümleler kullanmayın.

8-Çocuğunuz sizin okula ve arkadaşlarına karşı takındığınız tavrı kopyalayacaktır. Olumlu tavır ve konuşmalarınız çocuğunuzun okul sevmesine yardımcı olur.

9-Çocuklar okulda kendi işlerini kendileri yapmak durumundadır. Lütfen evde de ayakkabı giymek, kıyafet değiştirmek gibi çocuğunuzun kendi yapabileceği işleri onun yerine yapmayın. Aksine sorumluluklarını çoğaltın ve kendi işlerini yapmaya özendirin.

10-Sınıfımızdaki öğrenme merkezlerine çeşitli materyaller gerekmektedir. Evde kullanmadığınız materyalleri göndermeniz, sınıf ortamımızı zenginleştirecektir. (Blogda yayınlayacağım)

11-Toplantıda bahsi geçen materyaller ile ilgili ücretleri en kısa zamanda göndermeniz gerekmektedir. Materyalleri kısa sürede temin etmemiz gerekiyor.

12-Çocuk Kulübüne göndermek isteyen velilerimiz okulumuzla iletişime geçebilirler.

13-Çocuklarla zaman içerisinde "Gez-Anlat" uygulamamız başlayacaktır. Gereken bilgileri blogda paylaşacağım.

Sevgiyle kalın..

2 yorum:

  1. ayşe öğretmen toplantı notlarınız çok güzel ve kayda değer...çok başarılı bir eğitim yılı geçireceğinize inanıyorum,çocuklarınız çok şanslı...sevgi ve saygılarla(zehra demirci)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehra öğretmenim, çok teşekkür ederim. Senin yorumların benim için önemli :) Sevgiler..

      Sil