25 Ekim 2013 Cuma

Dolmabahçe Sarayı

DOLMABAHÇE SARAYI
Görkemli Saraydaki Harika Fotoğraflarımız
Geziden önce hazırlık yapıyoruz. Yaka kartlarını takma, lavabo ihtiyacını giderme ve su içme gibi ihtiyaçlar karşılandıktan sonra sıraya giriyoruz :)


Servisteyiz.. Kemerler takıldı.. Servis aracı durmadan kemerleri de çıkartmıyoruz.








Vee saray yollarındayız :))



Sarayda fotoğraf çekimi olmadığı için, biz de dışarıda çekildik :)

Sevgili öğrencilerim.. Renkli Çiçeklerim..


 Merdivende de çekildik..



Güneş vardı :) Gezi için ideal bir gündü doğrusu..

Harika fotoğraflardan birisi..






Sanırım biraz yorulduk :)



Dolmabahçe gezisinden sonra çocuklar sarayı çok beğendiklerini söylediler.
Dolmabahçe gezisi ile ilgili çocuklarınızla konuşunuz, 
neler gördüklerini anlatmasını ve çizmesini isteyiniz. Mavi Salonu, Büyük Salonu, Atatürk'ün Çalışma Odasını, Yatak Odasını, Banyosunu, Asansörünü gördük, inceledik.
İki tane daha oda, giriş bölümlerini ve bahçeyi gördükten sonra gezimizi sonlandırdık.
Dolmabahçe Sarayı'nı kimin yaptırdığı ve kimlerin yaşadığı ile ilgili konuşma yapınız.
Sınıf olarak çok beğenerek ve uzuuun uzun bakarak gezdiğimiz bir mekan oldu.
Yeni gezilere katılabilmek umuduyla..
Sevgiler..

12 yorum:

  1. Ceren geziden cok memnun kalmis .Babamla beraber yine gidelim,Ataturk saat kacta oldu ,sarayin butun odalarini gezdik diye anlatti cok tesekkur ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmesine çok sevindim. Hayran hayran inceliyordu sarayı zaten :) Rica ederim..

      Sil
  2. İyi akşamlar Ayşe hanım. Gezi gerçekten güzel geçmiş Eren okuldan geldiğinde beri anlata anlata bitiremedi. Emeğinize sağlık teşekkür ederim... Sevgiler. (derya)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Dönüşlerin güzel ve verimli olmasına sevindim :)

      Sil
  3. Hayranlikla gezdikleri gözlerindeki ışıktan bellli,bir tarafimda berke bir tarafimda doruk anlatma telesindalar.ço tesekkurler.resimlerde harika :))))bu arada simit almissiniz cocuklara onun içinde çok tesekkur ederim.evgiler.Ebru

    YanıtlaSil
  4. Gerçektende çok eğlenmişler.anıl dersine iyi çalışmış okuldan geldiğinden beri anlatıyor,saraya gitmiş kadar olduk :))) darısı diğer gezilerin başına :))) filiz.(bu arada Ayşe hocam ANIL sürekli beyaz tşotları soruyor,bilgilendirirseniz sevinirim)iyi tatiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çarşamba günü iç organ faaliyetini yapacağız inşallah. Anıl, bir balık bir de iç organ faaliyetini sıkça soruyor. Malum, çalışmalarımız bir plan dahilinde olduğu için sırayla gidiyoruz ;) Gezinin verimli geçmesine çok sevindim. Sevgiler :)

      Sil
  5. cok kiskandin simdi:(yagmur da bana hicbir sey anlatmiyor.fotograflarda gormusum zaten falan filan.o kadar sorduk,cok yorulmus sanirim anlatmaya bile useniyor.boyle bir sorumluluk aldiginiz ve fedakarliginiz icin tesekkurler ayse hocam.insallah sizi cok fazla uzmediler ve yormadilar.s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma hanım gezide harikalardı, gezi kurallarını sınıfça çok kısa sürede öğrendiklerini ben ilk geziden görmüş oldum. Bir de ilk gezimiz saray olunca, gerekli hassasiyeti gösterdiler. Gezi öncesinde, bizim tarihi eserleri korumak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu belirttim. Bu yüzden olsa gerek ;)

      Sil
  6. İyi akşamlar Ayşe hocam bugün çocuklarımıza gösterdiğiniz ilgi ve ogrettiginiz bilgiler icin çok teşekkür ederim. Nisa bugun gerçekleşmiş olan organizasyondan gerçekten çok mutlu olmuş ve etkilenmiş. Nisamı en çok etkileyen bölümler Ata'mizin çalışma odası ve saraydaki dev avizeler olmuş. Herşey için tekrar çok teşekkür ederim. Öğretmenim sizin için şiir ezberlemeye çalışıyorum okulda size okumaya çalışacağım(bu da nisanin size notu :))Nisa&Ilknur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknur hanım gezinin verimli ve eğlenceli geçmesine sevindim, şiiri merakla bekliyorum :)

      Sil