11 Ekim 2013 Cuma

Kurban Bayramını Nasıl Anlatalım?

Kurban Bayramı'nı Çocuklarımıza Nasıl Anlatalım?
     Bayramlar, çocukların en mutlu olduğu günlerdir. Bayramlıklar giyilir, büyüklerin elleri öpülür, duası alınır ve harçlık toplanır… Ramazan Bayramı’ndan farklı olarak bu bayram bir de günler öncesinden alınan kurbanlar kesilir. Peki insanlığın sevgi ve yardımlaşma ile birbirine yaklaştığı Kurban bayramı, çocuklara nasıl anlatılabilir?
     3-6 yaş arası çocuğa, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu anlatmak için Kurban Bayramı bir fırsat. Bayramın sosyal boyutu anlatılırken Kurban Bayramı’nda koyun, inek gibi hayvanların kesilerek yardıma muhtaç insanlara dağıtılıp yardım edildiği ifade edilmeli. Bu yaştaki çocuk yararlı gıdaları öğrenmeye başlıyor. Et yemenin insan sağlığı için önemli olduğu, bazı insanların et yiyemediği, bazı hayvanların insanların besin ihtiyacını karşılamak için yaratıldıkları ve kesim esnasında canlarının yanmadığı anlatılabilir. Koyun keçi gibi kurban edilen bu hayvanların kendilerini besleyen ve kurban eden insanlara sağlık kazandırdıkları için mutlu oldukları söylenebilir.
(Kaynak: http://www.zaman.com.tr)
     
     Kurban Bayramınız mübarek olsun..
   Herkese mutlu bayramlar diliyorum...
Sevgiyle kalın :)

5 yorum:

  1. sizin de bayramınız mübarek olsun (Ahmet Yağız ve annesi)

    YanıtlaSil
  2. Öğretmenim kurban kutlu olsun.Ben seni ne kadar seviyorum ,ne kadar söylesem az.:):):)::)Ceren

    YanıtlaSil
  3. Ayşe hanım kurban bayramınız mübarek olsun.Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  4. sizin ve ailenizin de bayrami mubarek olsun ayse hocam.hayirli bayramlar(yagmur-fatma)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ediyorum, çok sağ olun :) Sizlerin de bayramı mübarek olsun. Nice bayramlara sağlıkla, sevdiklerinizle kavuşmak nasip olsun.Sevgiler..

    YanıtlaSil