16 Kasım 2013 Cumartesi

Kişisel Eşyaları Toplama ve Temizleme

Vücut temizliği ve çevre temizliği ile ilgili malzemeleri tanıdıktan sonra, dolaplarımızı düzenlemeye pırıl pırıl yapmaya karar verdik. Ellerine sağlık öğrencilerimin, mükemmel oldu dolapları.
"Öğretmenim, benimki pırıl pırıl oldu, bak" :)
İş başındalar...





 Dolaplar gayet iyi durumda :) Bir öğrencim de, dolabım çok dolu, düzenleyemiyorum, dedi :))
Siz de çocuğunuzla birlikte odasını ve eşyalarını düzenleyebilirsiniz. 
Tertip ve sorumluluk kazanmaları anlamında önemli bir alışkanlık. 
Düzenlerken birlikte konuşarak, fikir vererek ya da fikrini sorarak bu çalışmayı yapınız. Düzenledikten sonra, düzenlediğiniz alanı bizimle paylaşmak için renklicicekler@gmail.com adresine resim gönderebilirsiniz. 
Sevgiler..

6 yorum:

  1. bununla ilgili bir calismayi evde uyguluyoruz bir haftadir,yagmur da odasini,oyuncaklarini toplamiyordu.biz de uzun zmandir istedigi bir oyuncagi kartonun uzerine yapistirip etrafini susledik ve altina on civarinda kutucuk cizdik.oyuncaklarini toplayip odasini duzenledigi her gun icin odasina astigimiz bu kartondaki kutucuklara yagmur bir sticker yapistiriyor.tamamlandiginda oyuncagi alacagiz.umarim aliskanliga donusur ve dogru bir yontemdir.okulda da desteklenmesi cok mtlu etti beni.tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma hanım aynı zamana denk gelip davranışı pekiştirmesi güzel bir tevafuk olmuş :) çok sevindim. Sizin uyguladığınız yöntem de oldukça iyi, tebrik ederim. Bu hafta içi tablo göndereceğim, benzer bir çalışma. Umarım davranış çocuklarımızda kalıcı hale gelir. Sevgiler..

      Sil
  2. tabloyu merakla bekliyoruz.kendi odasinda yatmasi ve iyi geceler dilemesi konusu problem bizde su anda.umarim iceriginde vardir bunlar.dis fircalamayi bir yildir aliskanliga donusturduk yatmadan once.birde giyinip soyunma gelisim raporunda da oldugu gibi tek basina olmuyor.yagmurun da okuldan ogrendigi ve sikca tekrar ettigi gibi"sabirli olmalisin anne":))bu cocuklarin bizden daha zeki olduklari asikar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta göndereceğim inşallah tabloyu; hatta ara ara farklı tablolar göndereceğim. Siz daha çok giyinme konusunda, raporda yazdığım gibi örnek veriyorum, evden çıkma saatinizden 5 dk önce montunu verin, giyinmesi için alsın, denesin, uğraşsın. Başarınca kocaman sarılın. Kendi odasında yatması konusuna gelince, odadan ayrılma yaşı çoktaaan gelmiş :) Kendi odasında yatması için ikna etmelisiniz, bu konuyla ilgili kendiniz senaryo yazıp hikaye anlatabilirsiniz. İleride sorun yaşamamanız için bugünden itibaren odasında yatmasını sağlamalı ve kararlı olmalısınız. Sevgiler :)

      Sil
  3. ben aslinda yagmurun odasini 1,5 yasinda ayirdim.atesli bir hastaligi olmadigi surece hep odasinda yatiyordu.bir ara korkulari vardi ve dua etmeyi ogrettim onu da astik ama bu yil okula basladigindan beri yine isler degisti.reflu bile badladi yagmurda,gece oksurukleri rajat uyutmuyor ve cok uyaniyor.isin kotu tarafi ben de yanimda yattiginda iyi hissediyorum kendimi.yeni bir sey dolamis diline(arkadaslarim benimle dalga gecerse,bana gulmeyin gibi)ilk defa bizim disimizda bir yasantisi var ve bunun ustesinden gelmeye calisiyor.bazilari tirnak yer,bizimkisi de mideye vuruyor.atlaticaz,alisicaz insallah.bekliyorum:)tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkularını aşmayı öğrenmiş ne güzel. Reflü ve öksürüğün sebebini ortadan kaldırmak lazım işin başında. Sık uyanması, kesintisiz uykuyu bölecektir ve bu uyanmalar onu huzursuz eder. Sanırım birlikte uyumayı siz de istediğiniz için çok da engel olamıyorsunuz. Ama dediğim gibi en kısa zamanda odasını ayırmanız gerekiyor, bu sorunu çözmeniz çocuğunuzun gelişimi açısından çok önemli. Halledeceğinizi biliyorum.
      Sizin dışınızda yaşantısının olması, farklı duygular yaşaması paralel durumlar. Yağmur bir durumla karşılaştığında ya da bir şey söylendiğinde hakikaten düşündüğünü belli ediyor. Yüzeysel düşünmüyor. Okulda yaşadıklarını da düşünüyor ve hayal dünyasındakileri yansıtıyor. Karşılaştığı durumlarla başa çıkmaya çalışıyor. Üstesinden gelmeye çalışıyor. Artık hayatına farklı kişiler girdi. Bu anlamda okul öncesi eğitimin faydalarını burada da görmüş oluyoruz. Duygularıyla başa çıkmayı öğreniyor. Bol bol konuşsun anlatsın sizlere, hissettikleriyle ilgili resimler çizsin. Rahatlamasını sağlayın. Yağmur akıllı kız ve bunlar geçici durumlar :)
      Sevgiler..

      Sil