5 Aralık 2013 Perşembe

Empati Yaptık

Görme engelli arkadaşlarımızı anlamak için bugün empati yaptık.
Gözlerimizi kapattık, yumuşak örtüyle bağladık.
Hissettiklerimizi ve engellilerin yaşadığı zorlukları, ortamı düzenlememiz gerektiğini,
onlara nasıl yardımcı olabileceğimizi konuştuk. 
Siz de evde benzer çalışmalar yapıp, engelliler hakkında konuşunuz, nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında konuşup sohbet ediniz, pekiştiriniz.






























3 yorum:

  1. yagmur kunuyu iyi kavramis,resimlere birlikte baktik ve cok guzel anllatti her seyi.bir seye cok uzulmus,arda engelli olmus gulce ona yardimci olan kisi.halbuki bu rolu cok istiyormus(bu kisimlar aglamakli)o kadar da guzel parmak kaldirdim ama ogretmen beni farketmedi:( yagmur ozellikle drama konusunda cok hevesli ve basarili.konusmaya basladigindan beri oyunlari hem yazar hem yonetir hem de oynar(mahsun kirmizigulden farki yok yani)tiyatroya gercekten yetenegi oldugunu dusunuyorum ve bu konuda desteklemeye calisiyorum.sinifta dengeyi kurmak gercekten zor,kendi derslerimden ve zaman zaman kusturdugum ogrencilerimden biliyorum.butun cocuklar cok ozel gercekten,hepsinin yetenegi farkli farkli.ufak bir rica,ozellikle drama calismalarinda yagmura da firsat tanimaniz.eminim dengeyi korumaya calisiyorsunuz ama sadece hevesinin kirilmasindan endiselenerek haddimi astiysam kusuruma bakmayin lutfen.sizin bizden cok fazla emek harcadiginiz ve egitimlerini gercekten onemsediginiz asikar.benim amacim aslinda cocugun bir yonunu size aktarmak.yanlis anlasilmadim umarim.sevginize,ilginize,emeginize saglik...(fatma)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Evet çocukların ilgisini çeken bir konuydu. Bu rolü, pekiştirmek ve konuyu toparlamak amaçlı bir kez yaptık. Yağmur'un ilgili olduğu çalışmaları söylediğiniz için teşekkür ederim. Benim daha çok üzerinde durduğum konu, bu üzülmüş olduğu durumu bana kendisinin ifade etmesi. Çalışma sonrasında da ifade edebilirdi yanıma gelip, lütfen tembihleyin. Biraz hassas bir yapısı olduğu için doğal karşılıyorum ama zamanla rahatlıkla yapabilecek bir çocuk. Bu yüzden rahatsız olduğu ya da mutlu olduğu durumları kendisinin muhatabı olduğu kişiye söylemesi konusunda destek vermelisiniz. Sevgiler..

      Sil
    2. katiliyorum,evet.ben de zaten onunla konusurken keske sen de oyuna katilmak istedigini soyleseydin,eminim bir sonraki etkinlikte sen de yer alabilirsin seklinde konustum.bunun uzerine parmak kaldirdigini ve secilmedigini soyledi(cok guzel kaldirmis bi de,nasil oluyorsa artik:))tek cocuk olmanin duygusalligini,bencilligini yasiyoruz bazen.evdeki oyunlarda bizim hatalarimiz cok oldu,hep o secildi,hep o kazandi vs.alisacak,benim niyetim sadece onem verdigi etkinligi belirtmekti hocam.umarim yanlis anlamadiniz.sevgiler...

      Sil