25 Aralık 2013 Çarşamba

Panorama 1453 Gezi Hazırlığı Yapıyoruz

Gezimize hazırlık çalışmaları yaptık. Gezinin verimli olması açısından bu çalışmalar çok önemli.
Hangi ilde yaşadığımızı, İstanbul'u kimin fethettiğini ve fetih kelimesinin ne anlama geldiğini öğrendik. Fatih Sultan Mehmet'i tanıdık, fetih kelimesinin anlamını öğrendik. Öğrendikleri bilgiler yeni olduğu için tekrar ihtiyaç duyulmaktadır.


İstanbul'un etrafındaki surları kimsenin kolay kolay geçemediğini, Fatih Sultan Mehmet'in askerleri ile birlikte kaleleri geçebildiğini öğrendik. Biz de askerler olarak, toplarımızı yaptık.



Muhammed, çok çabalıyor :)


Doruk, iyice buruşturuyor kağıdı :)


Toplarımız hazır.

Kapımızı kale olarak düşündük ve koli bandının yapışkan tarafı bize bakacak şekilde kapımıza yapıştırdık. İstanbul'u fethetme zamanı geldi ve topları bantlara isabet ettirme çalışması başladı.





Hücuumm :)









Vee İstanbul'u fethettik :))
Çocuklarımız inşallah Fatih Sultan Mehmet ve diğer devlet büyüklerimiz gibi devletine, vatanına, milletine faydalı işler yapar, güzel yerlere gelirler, hep dua edelim :)

2 yorum:

  1. Güzel dilekleriniz ıçin cok tesekkur ederim.her Anne baba gibi bende sirf kendi evladim için degil,bu dünyayi,bu yaşami paylaştigi paylaşacagi ,tüm çocuklarimizin istikbalinin parlak,başarili ,dürüst ilkelerine sahip birer birey olmalarini temennni ederim.

    YanıtlaSil
  2. yagmurum on saflarda savasmis:)baba tarihci olunca dun aksam da evde 72 gemiyi karadan yuzdurduler,baba bizans oldu yagmur da osmanli.baba uyurken yagmur da istu fethetti.yalniz fatih sultan mehmete ahmet sultan mehmet dedirtmekten biraz zor vazgecirttik:))

    YanıtlaSil